HUIS20

Catharina en Henk

Entiteiten.

Entiteiten hebben we allemaal. Die krijgen we mee met onze geboorte. Ik weet dat uit ervaring omdat ik heel vaak met overleden familieleden praat en heb gepraat. Het zijn overleden over grootouders, ook oud ooms en oud tantes, verre neven en nichten.

Het zijn als wij geboren worden nooit onze ouders, ook niet onze grootouders! Het kan generaties terug gaan. Naarmate wij ouder worden schuift de generatie entiteiten ook op.

Entiteiten geven aan ons door wat belangrijk is, wat normen en waarden zijn, en ook onze karaktertrekken en gedrag. Leuk of niet leuk, gepast of ongepast, aanvaardbaar of onaanvaardbaar gedrag. 

Steeds vaker lees ik in de groep waar ik vrijwilliger ben, over het wegjagen van entiteiten. Zij worden gezien als oorzaken van onrust en onheil en moeten verbannen en uitgerookt worden met salie of met nog ergere dingen.

Hoezo verbannen? Hoezo uit roken? Het zijn je familie leden! Die kan je hooguit verzoeken om weg te gaan en dan nog, waarom zou je iemand wegsturen die er is om je tijdens je leven te begeleiden.?

Wat je wél kan doen is vragen of ze een andere kamer uit willen zoeken, omdat je baby bang is van dingen die hij ziet als mama of papa weg zijn. 

Of omdat je baby, peuter of kleuter nu echt moet gaan slapen en moet stoppen met dollen, grappen en grollen. Of omdat ze je hond of kat laten schrikken, want die grapjassen zijn er en zo waren ze altijd al.

Entiteiten horen dus in je huis, want zij horen bij jou. Een huis zonder entiteiten is een huis zonder ziel. Dat voelt als een huis dat al lang te koop staat, kil en onaangenaam.

Ze gaan zelfs mee met je op vakantie! Of als ze er geen zin in hebben dan blijven ze in je huis. Daar kan je dan behoorlijk veel last van hebben en dat noemen we dan heimwee naar huis! Ga je op vakantie? Vraag dan of ze gezellig met je mee gaan.

Entiteiten wegjagen is daarom " not done ". Je mag ze hooguit verzoeken om ergens anders in huis te gaan vertoeven. Dat vinden ze niet gek, want zij hebben al een leven op aarde vóór jou gehad. Maar wegjagen met rook of andere dingen zullen zij niet begrijpen.E-mailen
Bellen
Map
Info