HUIS20

Catharina en Henk

contact met overledenen

Voor een afspraak in onze praktijk vragen wij u een foto van de persoon mee te nemen, liefst waar hij of zij alleen op staat.

Voor een online afspraak verzoeken wij u de foto naar ons toe te sturen via e-mail. 

In beide gevallen wordt er met de persoon contact gemaakt en eventuele boodschappen geven wij aan u door. Er is voldoende tijd om vragen te stellen.


Tarief in de praktijk:

€ 25,00 duur ca. 30 - 45 minuten incl. vraagstelling - opname van het gesprek is toegestaan.

Tarief online:

€ 15,00.  duur 15 minuten voor het bespreken van het verslag en het beantwoorden van eventuele vragen, excl de tijd die wij besteden aan het contact met de overledene.

Na ontvangst van de foto gaan wij het contact leggen. Hiervan maken wij een verslagje dat wij voorafgaande aan het online contact naar u toe sturen. Om dit enigszins te kunnen plannen reserveren wij minimaal 15 minuten voor het vragen stellen.

Als een persoon overleden is


Als een persoon is overleden dan laten ze familie en de vriendenkring achter met verdriet en vragen. Waarom juist nu, we zijn gelukkig en opeens is het allemaal over. Als een vader of moeder op jonge leeftijd komt te overlijden, terwijl er nog kleine kinderen zijn, is het verdriet heel intens en komt er heel veel kijken het leven weer op te pakken en verder te gaan.

Net als een (onverwacht)overlijden van je partner, vriend/vriendin of het verliezen van een kind. Het lijkt allemaal zo oneerlijk.

 

En toch is de persoon die is overleden, degene die terug naar huis gaat.!!

Alleen staat dat huis in een andere dimensie, of noem het voor het gemak een ander land.

In dat land voelen ze niet de pijn die ze hadden voor hun overlijden, zijn er geen ziektes meer zoals kanker en aids. In dat andere land word je geheeld, de kwalen en klachten waar je in je leven last van had, bestaan niet meer. Denk daarbij aan een hartaanval of hersenbloeding. Je wordt weer herenigd met familieleden of vrienden die al eerder zijn overleden.

 

Na een aantal weken kunnen onze dierbare overledenen terug naar ons leven. Dat moeten ze leren, dat gaat niet vanzelf. Ook het communiceren met degene die ze achter gelaten hebben is niet makkelijk. Want die persoon aan wie ze iets willen laten weten hoort ze niet, begrijpt de signalen vaak niet. Ze denken misschien wel dat ze iets horen of voelen, maar durven er niet over te praten.

 

Overledenen (entiteiten) kunnen zichzelf laten zien in je dromen, je laten weten dat ze nog bij je zijn. Heel veel entiteiten laten een boodschap achter in een droom. Vaak zijn degene die de droom ervaren er van overtuigd dat er iets is gebeurd in de droom maar kunnen niet verklaren wat. Ze hebben dan wel de overleden persoon gezien maar worden er of verdrietig van of begrijpen de bedoeling niet. Maar de entiteiten willen zo graag communiceren, dat ze alles proberen om te laten weten dat het goed met ze gaat, dat ze goed op de hoogte zijn wat je doet en wat je meemaakt.

 

Als een dierbare is overleden is er een tijd voor verdriet want het gemis van de dierbare is heftig. Toch moet iedere persoon voor zichzelf bepalen hoe lang er nodig is om het verdriet enigszins een plek te geven. Ook al wordt er nu nog in 2020 soms volkomen onterecht door buitenstaanders gezegd dat het rouwen voorbij moet zijn, dat het nu wel genoeg is geweest.

 

 

Voor de overleden persoon kan een lange rouwperiode ook moeilijk zijn. Hij of zij kan er niets aan doen, niets aan veranderen en wil niets liever dan dat jij en de anderen verder gaan met leven. Ze willen ons niet achterlaten met verdriet en ellende. Ze houden genoeg van ons om ons een nieuw leven te gunnen. Als deze periode van rouwen en verdriet te lang duurt, de persoon zijn leven niet weer oppakt en blijft hangen in het verdriet, dan is het voor de persoon, zijn omgeving en voor de overledene een zware tijd.

 

Wij kunnen wel met overledenen praten en als ze dat eenmaal weten, dan kunnen ze via ons laten weten wat ze doen om hun aanwezigheid kenbaar te maken. Dat is de eerste keer als er met ze gepraat wordt niet altijd makkelijk. Niet voor ons maar ook niet voor hen. Soms gaat het de eerste keer zelfs moeilijk en kan het resultaat tegenvallen. Bedenk wel, dat als iemand in zijn of haar leven niet veel gepraat heeft, dat ook niet zal doen als hij/zij in het andere land is, aan de andere kant. Maar daar zijn de kwebbelkousen nog precies hetzelfde als dat ze hier waren. Dat zijn dan ook meestal de eersten die van zich laten horen.

 

Waar ze meestal mee beginnen is hele specifieke dingen aan mij door te geven.

Bijvoorbeeld dat ze graag dansten, dat ze hielden van een bepaalde plant of bloem, in welk huis ze woonden of andersom waar ze een gruwelijke hekel aan hadden. Ze kunnen laten zien waar ze vaak zijn als ze bij ons zijn door het soort of de kleur van gordijnen te laten zien of beschrijven, de kleur of soort bloempotten, maar ook huizen beschrijven. Zelfs door een hond of kat te laten zien die tijdens hun leven op aarde bij hen was, of de roepnaam doorgeven van een parkiet.

 

Dat doen ze omdat jij dan weet dat ze het werkelijk zijn. Ook voor ons is het fijn te weten dat we met de juiste persoon contact hebben. Soms, als entiteiten weten dat er contact gemaakt wordt, komen ze niet alleen. Maar met familie leden. Oma’s, opa’s, ooms en tantes, ook vrienden. Dat kunnen zelfs familieleden zijn die jij amper gekend hebt.

 

Als wij eenmaal contact met ze hebben kunnen ze ons laten weten hoe ze jou proberen te vertellen, welke signalen ze geven. Dat zijn meestal heel herkenbare signalen alleen worden ze niet als zodanig herkend. Bijvoorbeeld dat je opeens trek hebt in iets zoets, dat je zin hebt te gaan winkelen of te gaan wandelen op een plaats waar hij of zij graag kwam. Zodra deze dingen worden benoemd zul je ze onmiddellijk herkennen.

 

Want ze zijn bij ons, in ons huis of in het huis van onze kinderen. Ze kiezen zelf waar ze willen zijn, ze zijn zelfs soms hier en soms daar. Ze geven dagelijks seintjes weg. Als je dat eenmaal weet negeer ze dan niet, maar ervaar het als een geschenk.

 

Breng voor de afspraak “contact met overledenen” een foto van de persoon mee. Schrijf vragen op, zodat je ze niet kan vergeten te stellen tijdens de afspraak.

Denk er aan dat opnemen van het gesprek is toegestaan

 

En vergeet niet, ook wij keren eens terug naar datzelfde land en zullen herenigd worden met hen die ons zo dierbaar

 Praten met entiteiten die je begeleiden lijkt hetzelfde als contact met overledenen, alleen de persoon of personen die je begeleiden in je leven of tijdens een periode in je leven kan of kunnen heel andere personen zijn die je verwacht.   

 

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info